torstai 26. marraskuuta 2015

Au pairin elintärkeät sovellukset

Skype, WhatsApp
Koska kukaan ei enää lähetä kirjeitä ja sähköpostikin on jo vähän vanha juttu, on nämä kaksi vallan mainio tapa pitää yhteyttä valtameren yli. Viestit ja puhelut menevät perille sekunnissa ja mikä parasta: se ei maksa mitään! Ainoastaan nettiyhteyden, jonka nyt löytää jokaisesta Starbucksista ja Mäkkäristä. Hieno juttu varsinkin tuossa Skypessä, mitä mummikin jaksaa joka kerta ihmetellä ja päivitellä, että siinä oikeasti näkee toisen. Voi vaikka, kuten allekirjoittanut eilen, osallistua lettukesteille sillä erotuksella, että itse ei niitä lettuja saa...


Muuntaja
Latasin tälläisen eilen itselleni ja voin sanoa, että on näppärä. Mitä turhaan opetella farenheitteja, maileja ja dollarin kursseja, kun kone voi tehdä sen puolestasi. Vaihtoehtoisesti voit vaan puhua celsiuksilla, kilometreilla ja euroilla ihan vaan vittuillaksesi tyhmille amerikkalaisille, jotka nyt ovat ihan vaan omaa tyhmyyttään ottaneet eri mittayksiköt kuin koko muu maailma.

Google Maps
Tarviiko tätä edes selittää? Uudessa paikassa, uudessa maassa nyt menee parhaimmallakin suunnistajalla sormi suuhun kun ei aluetta tunne ollenkaan. Ja jotta ei tarvitsisi kuitenkaan paljastaa olevansa eksyksissä oleva turisti ja kaivaa isoa paperikarttaa repun pohjalta, apuun tulee taskukokoinen koko maailman kattava kartta, joka neuvoo vielä ihan kädestä pitäen mistä pitää kääntyä ja minne. Ei tarvitse meidän suomalaistenkaan irrottautua periaatteistamme ja kysyä apua!


Paikallinen metrosovellus
Vaikka ainakaan tämä DC:n metrosovellus ei kovin luotettavasti toimi, se on silti pakko olla viemässä tilaa kännykän muistista, Miten muuten osaisin jäädä oikealla asemalla pois ja mistä tietäisin pitääkö liukuportaat juosta vai ei?

Tinder
Koska vuoden toisessa maassa asumisen ei suinkaan tarvitse tarkoittaa myös vuoden selibaattia. Au pairina voi olla hankalaa tutustua paikallisiin ja koska au paireista (villi veikkaus) 97% on tätä kauniimman sukupuolen edustajaa, voi miesseuran löytäminen olla melkoinen haaste. Onneksi on Tinder, jossa voi löytää ihan vaan kavereita "not looking for anything"-tekstin avulla, sitä hetken huumaa, saada kontakteja college partyihin sekä parhaassa tapauksessa löytää sen kaverin hoitamaan paperisotaa green cardin hankkimista ja american dreamin jatkamista varten.



Sanakirja.org, Google Kääntäjä tms.
Koska aina ei vaan muista.

Facebook
Pääasiassa au pair ryhmissä surffailuun ja seuran hakuun. Hyvin tehokas uutiskanava myöskin, pysyy hyvin kartalla Euroopan maahanmuuttokriisistä vaikken sitä edes hyvin aktiivisesti seuraa, eikä se näitä amerikkalaisia kinosta. Toimiva myös Suomi-kamujen stalkkailuun ja joko heidän tylsälle elämälle naureskeluun tai vaihtoehtoisesti kadehdintaa niitä kohtaan, jotka jo ovat jatko-opiskelemassa ja tietävät tasan tarkkaan, mitä haluavat olla isoina.


Instagram
Maisemakuvia, koko ajan enemmän amerikkalaistuneimpia selfieitä, sekä koti-ikävissään postattuja throwback-kuvia varten. Päätarkoituksena herättää kadehdintaa seuraajien keskuudessa ja ylistää, miten upeaa elämä onkaan täällä suuressa, mahtavassa Amerikassa. Tägeiksi tottakai joka kerta #aupair, #traveling, #usa sekä tietenkin se kaikkien tuntema #finnishgirl.


1 kommentti:

  1. Kun minä olin vaihtarina siellä MD:ssä ammoin v. 1983. Oli peräti kahteen collectcall:iin varaa koko aikana. Kopista (joita ei liene enää sielläkään) ei voinut soittaa kun puhelu maksoi yli kympin per minuutti. Kirje kulki matkaa reilun viikon ja toisen takas. Rahaa ei voinut lähettää oikein mitenkään. Kun palasi suomeen, oli täysin tietämätön tapahtumista ja uusimmat hittibiisit oli muille vanhoja ja amerikanbiisien kanssa tietysti toisinpäin. Silti hyvin pärjättiin eikä paremmasta haaveiltu. Big mac ateria oli 99c :)

    VastaaPoista